Drobečková navigace

Drobečková navigace

• Domů
  • Fórum
  • Diskuse

Site branding

Domů
pamatky.cz

Hlavní navigace

• Seznam památek
  • Hry & kvízy
  • Encyklopedie
  • Architekti
  • Náhodná památka
  • Domů
  • Mapa
  • Fórum
  • Pamatky v kapse
  • O projektu
  • Zaregistrovat firmu
Sbírejte body za každou návštěvu! Přihlásit se Registrovat zdarma

Obsah hlavní stránky

Fórum › Hrady a zámky › Nejkrásnější hrady v Čechách – vaše TOP 3?

Nejkrásnější hrady v Čechách – vaše TOP 3?

O
Ondřej Horák 11.05.2026 12:27 👁 58 zobrazení
Zdravím všechny milovníky hradů!

Sháním inspiraci na letní výlety a zajímalo by mě, které hrady považujete za nejkrásnější v Čechách. Já osobně nedám dopustit na:

1. **Karlštejn** – klasika, ale pořád ohromující
2. **Bezděz** – perfektní výhled, gotická atmosféra
3. **Křivoklát** – autentický interiér, skvělé průvodce

A co vy? Překvapte mě něčím méně známým!

8 odpovědí

P
Petr Kratochvíl 13.05.2026 14:25
Já bych přidal Hrad Loket – ty rokliny kolem řeky Ohře jsou neskutečné. A vstupné je fér.
L
Lucie Blažková 16.05.2026 10:53
Moje trojice: Bouzov, Křivoklát a Točník. Bouzov mě nadchnul architekturou, Křivoklát atmosférou lesů kolem, a Točník romantickými ruinami.
K
Kateřina Malá 16.05.2026 13:33
Bezděz je absolutní favorit! Ale raději doporučuji přijít brzy ráno, odpoledne je tam dost turistů.
M
Martin Kopecký 21.05.2026 07:50
Jednoznačně Karlštejn, Houska a Pernštejn. Houska je fascinující zejména kvůli pověstem o díře do pekla — místní atmosféra je neuvěřitelná.
E
Eva Procházková 26.05.2026 05:09
Já bych přidala Hlubokou nad Vltavou, ačkoliv je to zámek. Ale pokud hrady, tak Zvíkov + Orlík jako výlet v jednom — oba stojí nad Vltavou a vzájemně se doplňují.
O
Ondřej Horák 31.05.2026 01:35
Kost v Českém ráji je moje volba číslo jedna. Méně turistů, autentická atmosféra a okolní krajina Prachovských skal je k nezaplacení.
K
Kateřina Malá 04.06.2026 22:12
Přiznám se, že mám slabost pro jižní Čechy — hrad Landštejn na hranici s Rakouskem je nádherná zřícenina a je tam skoro vždy ticho.
J
Jakub Vlček 09.06.2026 20:10
Šternberk a Sovinec v Jeseníkách za mě! Severní Morava se trochu přehlíží, ale tamní hrady mají obrovský potenciál.

Přihlaste se pro přidání odpovědi.