Drobečková navigace

Drobečková navigace

• Domů
  • Fórum
  • Diskuse

Site branding

Domů
pamatky.cz

Hlavní navigace

• Seznam památek
  • Hry & kvízy
  • Encyklopedie
  • Architekti
  • Náhodná památka
  • Domů
  • Mapa
  • Fórum
  • Pamatky v kapse
  • O projektu
  • Zaregistrovat firmu
Sbírejte body za každou návštěvu! Přihlásit se Registrovat zdarma

Obsah hlavní stránky

Fórum › Tipy na výlety › Nejlepší průvodci po památkách – zkušenosti

Nejlepší průvodci po památkách – zkušenosti

A
admin 13.06.2026 22:46 👁 42 zobrazení
Všiml jsem si, že zážitek z prohlídky hodně závisí na průvodci. Kde jste zažili opravdu skvělého průvodce, který to celé oživil?

Já musím pochválit průvodce na hradě Kokoříně – fantastický vypravěč, znal každý kámen.

6 odpovědí

T
Tomáš Sedláček 24.05.2026 09:49
Měl jsem štěstí na průvodce na Hradě Bouzov — byl to emeritní historik, znal každý kámen. Takový zážitek nezaplatí sebevětší vstupné.
L
Lucie Blažková 28.05.2026 07:00
Použila jsem aplikaci Rick Steves pro Prahu — velice dobrá, ale na venkovské hrady samozřejmě nic nemá. Tam je stále nejlepší místní průvodce.
M
Martin Kopecký 02.06.2026 13:05
Audio průvodci jsou fajn, ale chybí jim interakce. Na Křivoklátě jsme měli skupinku s průvodcem, který improvizoval příběhy — to je nezaměnitelné.
E
Eva Procházková 06.06.2026 10:39
Průvodci NPÚ jsou většinou vynikající. Lépe platí ty hrady, kde se průvodci specializují na jedno místo a znají ho do hloubky.
O
Ondřej Horák 10.06.2026 07:11
Tip: Vždy se zeptat průvodce, co by si nenechal ujít, ale co není na běžné trase. Skoro vždy ukáže něco zajímavého navíc.
K
Kateřina Malá 13.06.2026 10:04
Na Helfštýně mě průvodce vzal na věž mimo otevírací dobu a výhled na Hanou byl neskutečný. Přátelský přístup personálu dělá velký rozdíl.

Přihlaste se pro přidání odpovědi.