Obsah hlavní stránky
Nejlepší průvodci po památkách – zkušenosti
A
admin
13.06.2026 22:46
👁 42 zobrazení
Všiml jsem si, že zážitek z prohlídky hodně závisí na průvodci. Kde jste zažili opravdu skvělého průvodce, který to celé oživil?
Já musím pochválit průvodce na hradě Kokoříně – fantastický vypravěč, znal každý kámen.
Já musím pochválit průvodce na hradě Kokoříně – fantastický vypravěč, znal každý kámen.
6 odpovědí
T
Tomáš Sedláček
24.05.2026 09:49
Měl jsem štěstí na průvodce na Hradě Bouzov — byl to emeritní historik, znal každý kámen. Takový zážitek nezaplatí sebevětší vstupné.
L
Lucie Blažková
28.05.2026 07:00
Použila jsem aplikaci Rick Steves pro Prahu — velice dobrá, ale na venkovské hrady samozřejmě nic nemá. Tam je stále nejlepší místní průvodce.
M
Martin Kopecký
02.06.2026 13:05
Audio průvodci jsou fajn, ale chybí jim interakce. Na Křivoklátě jsme měli skupinku s průvodcem, který improvizoval příběhy — to je nezaměnitelné.
E
Eva Procházková
06.06.2026 10:39
Průvodci NPÚ jsou většinou vynikající. Lépe platí ty hrady, kde se průvodci specializují na jedno místo a znají ho do hloubky.
O
Ondřej Horák
10.06.2026 07:11
Tip: Vždy se zeptat průvodce, co by si nenechal ujít, ale co není na běžné trase. Skoro vždy ukáže něco zajímavého navíc.
K
Kateřina Malá
13.06.2026 10:04
Na Helfštýně mě průvodce vzal na věž mimo otevírací dobu a výhled na Hanou byl neskutečný. Přátelský přístup personálu dělá velký rozdíl.
Přihlaste se pro přidání odpovědi.